18 Kasım 2015 Çarşamba

Kim?


Aradığın vefa kimsede yok olmayacak. En azından günlük hayatını dolduran (!) insanlar arasından kimsede olamayacağı kuvvetle muhtemel. 


Boşluk dolmuyor, dolmayacak. Kimin doldurabileceği belliyken, neden hala bu kadar uzakta tutmaktasın kendini ondan? Nasıl bir gaflet, nasıl bir ahmaklık bu! Değişen şey sadece bu dünya ve üzerindekiler. Eşyalar eskiyor, insanlar eskiyor, yenileri alınıyor, yenileri geliyor, bebekler doğuyor ama onlar da eskiyor. Zaman eskiyor zaman! Daha sı var mı? Yıllar, yollar, mekanlar, bitmeyen işler, dersler, ödevler, yıkanacak çamaşırlar, silinecek yerler, çizilecek projeler,dosyalanacak evraklar,taranacak saçlar,  temize çekilecek yazılar, çerçevelenecek fotoğraflar, altı açılacak çocuk, ödenecek fatura, demlenecek çay, söylenecek tatlı sözler, sokulacak sivri laflar, lar, lar lar....Ne zamana kadar? Ya sonra? Bütün bunların sonunda ne olacak. Hepsini yapıp bitirdin diyelim ki ya sonra?

Bunlar bitmez, bitiremezsin ama onlar seni bititrecekler. Tükenmemenin, erimemenin yolu ne? Biliyorsun. Yolu biliyorsun da yolda kalamıyorsun. Yol arkadaşların yanlış olabilir mi? Olabilir ama her zaman da seçme şansın olmayabilir. Eee? Ne olacak peki?

Zor. Zormuş. Zannettiğim kadar kolay değilmiş bu işler. Eh böyle olmasına da şaşırmamalı. Talip olduğun şey büyük, çok büyük olunca ona giden yolda durabilmek bile zor. Yolda sabit kalmak için her daim uyanık olmak şart. En önemlisi bu sanırım. Bilincinin sürekli açık, temiz ve berrak olması. Uyanık olmak, hedefi unutmamak. Unutmamak için de tekrarlamak şart. Tekrar tekrar söylemek, kendine hatırlatmak...zikretmek. Allah, Allah, Allah, Allah, Allah, Allah , Allah....................................................................................................................................... ......................................................taa ki son nefese kadar.

2 yorum:

  1. Sevgili Mrd, zor...gerçekten zor... Ama umut hep var ve olmaya devam edecek...
    Seni böyle hissettiren bütün duyguların, yaşananların, zaman zaman akla gelen düşüncelerin inşallah kâmillerden olmana vesile...
    Hamız, pişeceğiz, yanacağız...
    Selam, dua ve muhabbetle ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Gecenin bu saatinde bunları okumak çok iyi geldi. Yazana teşekkür, yazdırana sonsuz şükür. :)

      Sil