5 Şubat 2013 Salı

Tıkalı Gözyaşı Kanalımız Açıldı

Cumartesi sabah tıkalı gözyaşı kanalının açılması için küçük operasyon geçirdi oğlum.





 
Bir haftalıkken sağ gözü çapaklanmış, bir kaç günlük tedavi ile iyileşmişken sol gözü çapaklanış ama bir türlü iyileşmemişti. Bir aylıkken, göz doktoru göz kanalının tıkalı olduğunu söylemişti.
Bebeklerde görülen bir durummuş. Çapaklandıkça ilaç kullandık. Bir yaşına kadar masaj yapmamızı istedi doktorumuz. Bir çok bebekte bir yaşından önce masajla açılabiliyormuş. Ama bizimki açılmadı.
Ameliyathanede yapılacağını öğrenince aynı anda sünneti de yaptıralım dedik ama sünnet için tam narkoz gerekiyormuş vazgeçtik. Çocuğun ciddi bir sağlık sorunu yokken narkoz da alsın istemedik. Gerçi göz kanalı operasyonunda da uyutuldu ama tam narkoz olmuyormuş, akciğerleri çalışıyormuş. İlaç vermeden solunum yoluyla uyutmuşlar. On dakika falan uyudu sanırım, doktor da ancak üç dakika kaldı içerde.
Zor bir operasyon değildi. İki gün, çok fazla olmamakla beraber, kanlı bulanık göz yaşı aktı. Pazartesi sabah da göz kapağı şişti ama doktora gidene kadar indi.  
Asıl önemli kısmına gelince, kanalın kireçlendiğini söyledi doktorumuz. Sonda ile açıyorlarmış ama sonda zor geçmiş kanaldan. Tekrar tıkanması muhtemelmiş. Hatta kireçleme olduğundan, masajında işe yaracağı bir vaka değilmiş bizimkisi. Tekrar tıkanırsa üç ay sonra aynı işlem tekrarlanacakmış. Tekrar tıkanırsa silikon tüp takılacakmış kanala. Eğer yine olmazsa  (4 yaşında dedi galiba doktor emin değilim, ameliyathanede heyecanla beklerken çok iyi anlayamadım sanırım) açık ameliyatla açılacakmış.
İnşaAllah bütün bunlara gerek kalmaz. Rabbim tüm hastalara ve boncuk gözlüme de hayırlı şifalar versin.

8 yorum:

  1. Allah şifalar ihsan buyursun. Benim tanıdığım bir-kaç minik de böyle durumlardan geçmişti...umarım ve dua ederim tekrarlamaz ve başka bir operasyona gerek duyulmaz...
    Boncuk gözlü meleğimizin ve güzel annesinin imtihanı bu kadar olsun inşallah.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Allah şifa versin. İnşallah sağlıkla devam eder bundan sonra.
    Benim İran kedim aklıma geldi yazdıklarınızı okuyunca. Bebek bir İran kedim vardı (sitemdeki kendisidir:)) onun daimi böyle bir durumu var. Her gün silmek gerekiyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Size de geçmiş olsun. Adı neydi ki kedinizin?
      Kediler, kedilerle imtihanım. Bunu da ayrı bir yazı olarak yazayım bari, yorum için çok uzun kaçabilir.

      Sil
  3. Sevgili mrd, ben senin Allah imkan ve firsat verirse her zaman yanindayim...
    Ayrica yazacagim ama daha farkli bir versiyonla dönerim belki:)ama çok yakin degil. Senin sayfanda yazarim, yorum yaparim, olmaz mi? Ya canim sagol ilgin icin. Ben bu kadar ilgiyi hak edecek biri degilim. Senden mail adresin varsa rica ediyorum.benimki sevdetubenbir@gmail.com
    Arada yazarim olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni bırakmayacak olmana sevindiiiiim:)

      Sil
  4. geçmiş olsun..

    YanıtlaSil